x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook găzduieşte peste 83 de milioane de conturi false

Facebook găzduieşte peste 83 de milioane de conturi false

02 Aug 2012   •   18:45
Facebook găzduieşte peste 83 de milioane de conturi false

Facebook banuieste ca 83 de milioane din toate conturile pe care le gazduieste sunt nelegitime, adica apartin unor persoane sau institutii care au si alte conturi, informeaza BBC.

Potrivit regulilor Facebook, o persoana sau o institutie nu poate avea decat un singur cont. Astfel, 8.7% din utilizatorii Facebook au incalcat regulile, se arata intr-un studiu al companiei.

Estimarea vine pe fondul temerilor ca strategia de marketing a Facebook nu este una eficienta. Modelul de afaceri al platformei este acela de a atrage publicitate de la companiile care isi masoara vizibilitatea prin "like-uri".

"Majoritatea substantiala a veniturilor noastre vin din vanzarea de publicitate. Pierderea celor dispusi sa cumpere publicitate sau diminuarea sumelor pentru publicitate pe Facebook pot afecta serios afacerea", se arata intr-un comunicat al companiei.

Saptamana trecuta, firma de distributie Limited Press a sustinut ca, in urma unui studiu propriu, a rezultat ca 80% dintre cei care au accesat reclama companiei de pe Facebook aveau un profil fals.

Intr-o postare pe pagina de Facebook a companiei, compania spunea ca: "Paginile noastre sunt vizitate masiv de roboti, ceea ce duce la cresterea costurilor pentru publicitate. Asa ca am contactat Facebook. Din pacate, nu au raspuns. Stim ai cui sunt robotii? Nu. Acuzam Facebook ca utilizeaza roboti pentru a-si creste veniturile din publicitate? Nu. Ni se pare un fenomen bizar? Da", suna postarea companiei Limited Press.

Intre timp postarea a fost inlaturata, compania afirmand ca Facebook a inceput sa investigheze problema.

×