x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost manager de la Facebook spune că a primit e-mailul de concediere de la Meta la ora 5.35 în timp ce era în concediu de maternitate

Un fost manager de la Facebook spune că a primit e-mailul de concediere de la Meta la ora 5.35 în timp ce era în concediu de maternitate

de Razvan Voiculescu    |    21 Noi 2022   •   09:33
Un fost manager de la Facebook spune că a primit e-mailul de concediere de la Meta la ora 5.35 în timp ce era în concediu de maternitate
Sursa foto: Hepta

O angajată Meta a declarat că a fost disponibilizată în timpul concediului de maternitate. 

Anneka Patel, manager de comunicare la Facebook, a scris într-o postare pe LinkedIn pe 14 noiembrie 2022 că este una dintre miile de angajați afectați de disponibilizările în masă de la Meta, potrivit Business Insider

Patel a spus că a primit e-mailul de concediere de la Meta la ora 5.35 după ce mai mulți dintre colegii ei i-au trimis mesaje text în care spuneau că au fost disponibilizați.

„În această dimineață am aflat că sunt unul dintre cei 11.000 de angajați afectați de #concedieri Meta”, a spus Patel, care a lucrat la Meta timp de doi ani și jumătate. „Acest lucru m-a lovit puternic, deoarece sunt în concediu de maternitate în prezent”.

Potrivit profilului său LinkedIn, Patel a gestionat comunicațiile pentru grupurile de produse ale comunității Meta, care includeau grupuri Facebook.

Postarea lui Patel a strâns peste 11.500 de reacții și 560 de comentarii într-o săptămână. Patel a fost inclusă în selecția Insider din mai 2020 a profesioniștilor de top din industria relațiilor publice.

Patel, fosta director de comunicare la Eventbrite, a declarat că este programată să fie în concediu de maternitate până în februarie anul viitor.

„Pentru cei care mă cunosc, lucrul la Facebook (acum Meta) a fost visul meu încă de când m-am mutat din Londra în Bay Area în urmă cu nouă ani”, a spus Patel, adăugând că intenționează să petreacă timp cu copilul ei de trei luni înainte de a-și căuta un nou loc de muncă.


Pe 9 noiembrie, Meta a anunțat că va disponibiliza peste 11.000 de angajați, aproximativ 13% din forța de muncă. 

„Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe blog. Zuckerberg a adăugat că vede disponibilizările „ca o ultimă soluție”, dar se așteaptă ca „schimbările de reducere a costurilor” să continue în lunile următoare.

Fondatorul Facebook îşi asumă răspunderea acestei situaţii şi citează motive precum investiţii neinspirate, o piaţă a reclamelor slabă şi o situaţie macroeconomică precară la nivel global. Mark a declarat că a prezis eronat modul în care lumea online va evolua după Covid, iar compania a avut de-a face cu o concurenţă tot mai puternică, pierzând şi venituri generate de obicei din reclame.

Patel a fost unul dintre sutele de foști angajați care au apelat la LinkedIn pentru a scrie despre experiențele lor de a fi concediați de Meta.

×