x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia lui Ben Laden va construi cel mai înalt turn din lume

Familia lui Ben Laden va construi cel mai înalt turn din lume

de Agerpres    |    02 Aug 2011   •   12:16
Familia lui Ben Laden va construi cel mai înalt turn din lume

Arabii au un simt al umorului aparte. Kingdom Holding Co., firma miliardarului print saudit Alwaleed bin Talal a incredintat construirea celei mai inalte cladiri din lume firmei Saudi Binladin Group (SBG), informeaza The Wall Street Journal. Valoarea contractului incheiat de cele doua companii se ridica la 1,2 miliarde de dolari. SBG este detinuta de familia lui Osama bin Laden, fostul terorist numarul unu al planetei, considerat a fi cel care a orchestrat atacurile din 11 septembrie 2001, care au dus la prabusirea turnurilor gemene din New York.

Turnul Kingdom Tower, care va fi construit in orasul Jeddah, cel mai mare port la Marea Rosie, cu o populatie de 3,2 milioane de locuitori, va avea o inaltime de peste 1.000 de metri - s-a avansat chiar cifra de 1.600 de metri. Turnurile gemene aveau 417, respectiv 415 metri.

Kingdom Tower va include un hotel, spatii de birouri si apartamente de lux pe o suprafata de peste o jumatate de milion de metri patrati.

Actualmente, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa (828 metri). Turnul World Trade Center care se construieste in New York, in locul gemenelor prabusite, va avea 541 de metri cu tot cu turnul de comuncatii de pe acoperisul sau.

Compania Bin Laden Group a fost fondata de seicul Mohammed bin Awad bin Laden, tatal a 54 de copii, dintre care cel mai cunoscut a fost Osama bin Laden.

Potrivit planului arhitectilor, acest zgarie nori va avea mai multe hoteluri, apartamente de lux, precum si birouri. Astfel, daca acest proiect va fi realizat, turnul din Jeddaj il va depasi pe cel din Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri si este considerat cea mai inalta cladire din lume.

×