x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia Simpson, pericol de ofensă nucleară

Familia Simpson, pericol de ofensă nucleară

de Sînziana Stancu    |    30 Mar 2011   •   13:25

Germania, Australia şi Elveţia sunt primele ţări care au anunţat că vor revizui episoadele "sensibile”, pe care nu le vor mai difuza. "Vom analiza toate episoadele şi nu vom difuza nici unul suspect, nici dacă ar fi să tăiem scenele respective”, a declarat Stella Rodger, purtătorul de cuvânt al postului german privat de televiziune Pro 7.

Reţeaua austriacă de televiziune ORF a anunţat la rândul său că a interzis deja opt episoade din serial, inclusiv unul în care erau satirizaţi soţii savanţi Marie şi Pierre Curie, care mureau din cauza contaminării cu substanţe radioactive în timpul experienţelor din laboratorul lor. Şi reţeaua de televiziune SF elveţiană a anunţat că a făcut acelaşi lucru.

Uzina nucleară din oraşul natal al familiei Simpson din serial, Springfield, este unul dintre elementele-cheie ale serialului satiric de animaţie. În unele episoade au apărut scene în care erau aruncate deşeuri radioactive pe un teren de joacă pentru copii, în altele, plutoniul era folosit ca prespapier, iar în altele au fost înfăţişate animale mutante, ca şobolani fosforescenţi sau peşti cu trei ochi.

×