x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fanii lui Breivik din Germania vor să plaseze caricaturi ale lui Mahomed la uşile moscheilor

Fanii lui Breivik din Germania vor să plaseze caricaturi ale lui Mahomed la uşile moscheilor

30 Apr 2012   •   10:46
Fanii lui Breivik din Germania vor să plaseze caricaturi ale lui Mahomed la uşile moscheilor

Gruparea de extrema-dreapta Pro-NRW din landul german Rin-Vestfalia organizeaza un concurs de caricaturi la adresa musulmanilor, urmand ca lucrarile sa fie expuse la usa moscheilor, informeaza spiegel.de.

Ministrul de Interne al Germaniei Hand Peter Friedrich a avertizat ca s-ar putea ajunge la confruntari cu efecte inimaginabile pentru siguranta germanilor de pretutindeni, amintind de revolta din statele musulmane, ulterioara publicarii unei caricaturi infatisandu-l pe profetul Mohamed, in presa daneza, in anul 2005. Iar Ralf Jäger, ministrul de interne al landului Rin-Vestfalia a anuntat ca a interzis protestele in vecinatatea moscheilor.

Sambata, politia germana le-a permis celor de la Pro-NRW sa manifeste la Essen si Gelsenkirchen, afisand caricaturi ale profetului Mohamed, fiind interzisa doar caricatura care a aparut in presa daneza.

Un purtator de cuvand al politiei a declarat ca nicio lege nu a fost incalcata de manifestanti.

Cu toate acestea, liderii Pro-NWR considera ca interdictia de a afisa caricaturile din presa daneza si de a demonstra in preajma moscheilor reprezinta 'restrangeri ale libertatii cuvantului si exprimarii artistice' si ca vor actiona in judecata statul german pentru aceste 'abuzuri'.

×
Subiecte în articol: caricaturi mohamed germania