x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără alegeri!

Fără alegeri!

de Delia Zahareanu    |    08 Oct 2007   •   00:00
Fără alegeri!
Sursa foto: Lefteris Pitarakis/

Downing Street a schimbat "macazul" in planurile electorale, in urma unui sondaj defavorabil laburiştilor.

Primul-ministru britanic, Gordon Brown, a anunţat sămbătă, intr-un interviu pentru BBC, că nu consideră oportună organizarea alegerilor generale in toamna acestui an. "Nu voi organiza alegeri. Am o viziune pentru schimbare in Marea Britanie şi vreau să le arăt oamenilor cum implementăm această viziune in timpul guvernării", a declarat Brown. Insă criticile au apărut imediat, pe fondul publicării a două sondaje in Marea Britanie care plasează Partidul Conservator in topul preferinţelor electorale populaţiei.

Sondajul realizat pentru cotidianul Sunday Times pune in evidenţă un avans de 3 puncte al conservatorilor, cu 41% din intenţiile de vot, faţă de 38% pentru laburişti, in vreme ce studiul pentru tabloidul Sunday’s News of The World indică o diferenţă de 6 puncte pentru partidul condus de David Cameron.

De altfel, liderul conservatorilor l-a atacat dur pe premier, acuzăndu-l de incorectitudine, prin amănarea alegerilor generale pănă in 2009. Cameron a declarat, citat de BBC: "Toată lumea ştie că premierul nu organizează alegeri pentru că există pericolul de a le pierde".

×
Subiecte în articol: externe