x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără milă în New York: Amenzi de 50 de dolari pentru cei ce nu poartă mască în autobuz și metrou!

Fără milă în New York: Amenzi de 50 de dolari pentru cei ce nu poartă mască în autobuz și metrou!

de Şerban Mihăilă    |    23 Sep 2021   •   09:49
Fără milă în New York: Amenzi de 50 de dolari pentru cei ce nu poartă mască în autobuz și metrou!
Sursa foto: Hepta

După ce, luni de zile, a împărțit sute de mii de măști în mijloacele de transport în comun, Autoritatea Metropolitană de Transport din New York (MTA) trece la măsuri radicale, deoarece a observat că foarte mulți călători nu respectă regulile impuse de pandemia de COVID-19.

Exasperată de inconștiența pasagerilor, obligați să poarte măști în trenuri și autobuze, atât conform legislației statului, cât și a celei federale, MTA a anunțat că persoanele care nu respectă prevederile în vigoare vor primi o amendă de 50 de dolari.

Atât locuitori ai orașului New York, cât și oficialități MTA susțin că sunt zile în care doar jumătate din călătorii aflați în mijloacele de transport în comun poartă mască, scrie site-ul CBSNewYork. „Trebuie ca fiecare să respecte ceea ce are de făcut în privința măștii. Știm că asta vor clienții noștri. Ei ne-au spus că se simt mult mai în siguranță, atunci când îi văd pe ceilalți pasageri că poartă măști”, a declarat șeful departamentului de securitate al MTA, Patrick Warren, citat de sursa menționată. El a amintit că, dacă pasagerii își uită măștile, pot apela la măștile gratuite, puse la dispoziția lor în stațiile de metrou.

×
Subiecte în articol: amendă metrou