x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Italiei victima unei farse ruse. Meloni a crezut că vorbește cu un lider african și s-a plâns de ”oboseala” legată de Ucraina

Premierul Italiei victima unei farse ruse. Meloni a crezut că vorbește cu un lider african și s-a plâns de ”oboseala” legată de Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    01 Noi 2023   •   20:10
Premierul Italiei victima unei farse ruse. Meloni a crezut că vorbește cu un lider african și s-a plâns de ”oboseala” legată de Ucraina
Sursa foto: Hepta

Premierul italian, Giorgia Meloni, a vorbit despre „oboseala internațională” referindu-se la conflictul din Ucraina și despre lipsa de sprijin pentru Italia în gestionarea migrației, într-o farsă telefonică, publicată de ruși, scrie Reuters.

O înregistrare audio de 13 minute a convorbirii, care datează din septembrie, a fost publicată online miercuri de rușii Vovan și Lexus, care au păcălit și alți politicieni și celebrități occidentale în încercarea de a obține remarci sincere, fără precauție.

Biroul Giorgiei Meloni a transmis că regretă faptul că a fost înșelată de un impostor care s-a dat drept șeful Comisiei Uniunii Africane. Acesta a precizat că apelul a avut loc pe 18 septembrie, în perioada premergătoare întâlnirilor cu liderii africani la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Întrebată despre războiul Rusiei din Ucraina, Meloni, vorbind în limba engleză, a spus: „Văd că există multă oboseală, trebuie să spun adevărul, din toate părțile. Ne (suntem) aproape de momentul în care toată lumea înțelege că avem nevoie de o cale de ieșire”.

„Problema este să găsim o cale de ieșire care poate fi acceptabilă pentru ambele părți fără a distruge dreptul internațional”, a adăugat ea.

Referindu-se la poziția Italiei ca prim port de escală pentru mulți migranți care traversează Mediterana, Meloni a deplâns faptul că partenerii internaționali nu fac suficient de mult pentru a ajuta.

„Cu toții sunt de acord că doar Italia trebuie să rezolve singură această problemă. Este un mod de gândire foarte prostesc”.

Comediantul Lexus, sau Alexei Stolyarov, a spus că Meloni era cel puțin o persoană dispusă să își împărtășească opiniile reale.

„Din nefericire, spre deosebire de ea, mulți politicieni europeni se comportă ca un fel de roboți programați și exprimă puncte de vedere care sunt exprimate doar în propriile cercuri”, a declarat el prin telefon pentru Reuters. El a vorbit în timp ce Vovan a ascultat și el convorbirea cu Meloni, a explicat el.

Meloni, prim-ministru al Italiei timp de un an, s-a despărțit luna trecută de partenerul său prezentator TV, după ce, în afara emisiunii, extrase video din programul său l-au arătat folosind un limbaj vulgar și părând că face avansuri unei colege.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: farsa Giorgia Meloni razboi