x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI anchetează planurile lui Donald Trump şi ale unui partizan al lui Vladimir Putin de a construi un hotel în Letonia

FBI anchetează planurile lui Donald Trump şi ale unui partizan al lui Vladimir Putin de a construi un hotel în Letonia

29 Mar 2018   •   13:57
FBI anchetează planurile lui Donald Trump şi ale unui partizan al lui Vladimir Putin de a construi un hotel în Letonia

Un grup mic de oameni de afaceri, inclusiv un bogat susţinător al lui Vladimir Putin, împreună cu Donald Trump au început  să lucreze, în 2010, la planurile pentru construcţia unui hotel şi a unui complex de divertisment în Riga, capitala Letoniei, scrie The Guardian.

Un oficial din executivul lui Donald Trump a vizitat oraşul pentru a căuta locaţiile. Trump împreună cu fiica sa, Ivanka, au petrecut ore în şir la Trump Tower cu rusul Igor Krutoy, care a participat, de asemenea, la o întâlnire legată de aceeaşi clădire, în timpul campaniei electorale din SUA din 2016.

Ulterior, biroul anticorupţie al guvernului din Letonia a început să pună întrebări.

The Guardian a aflat că discuţiile cu compania lui Trump au fost abandonate după ce Krutoy şi un alt om de afaceri au fost interogaţi de autorităţile din Letonia, ca parte a unei cercetări penale majore din ţară. În plus, FBI a început să cerceteze interacţiunile pe care Trump le-a avut, la cererea Letoniei.

Letonia a cerut asisteţă SUA în cadrul anchetei în 2014 şi a primit un răspuns de la FBI anul următor, potrivit unei surse familiare cu procesul. Anchetatorii letoni au examinat, de asemenea, înregistrările secrete în care numele lui Trump era menţionat de către un suspect.

Krutoy, un bine cunoscut compozitor din Rusia, a scris muzică pentru cântăreţul rus, Emin Agalarov, al cărui tată a găzduit concursul Miss Universe a lui Donald Trump, în 2013, în Moscova. Krutoy a participat la eveniment, unde a fost fotografiat cu Trump.

Emin Agalarov s-a referit, în trecut, la Krutoy ca fiind un prieten apropiat în materie de muzică. Înregistrările publice arată că Krutoy şi Agalarov deţineau case învecinate în New Jersey, în 1990, iar, în prezent, deţin împreună un complex luxos în Florida.

Agalarov a participat la o întâlnire la Trump Tower cu oficiali din campania lui Donald Trump, în iunie 2016. În plus, managerul lui Emin i-a trimis un mail lui Donald Trump Jr în care îi scrie că Agalarov va arunca cu gunoi în Hillary Clinton, email trimis din interiorul guvernului rus. Trump Jr a răspuns cu entuziasm.

×