x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie a fost condamnată la închisoare după ce s-a filmat mâncând șorici în Bali

O femeie a fost condamnată la închisoare după ce s-a filmat mâncând șorici în Bali

de Redacția Jurnalul    |    22 Sep 2023   •   19:15
O femeie a fost condamnată la închisoare după ce s-a filmat mâncând șorici în Bali
Sursa foto: Hepta

O femeie s-a filmat în timp ce mânca șorici în Bali și a postat videoclipul pe rețelele sociale. Nu a fost însă prea inspirată întrucât a fost condamnată la 2 ani de închisoare.

O femeie care s-a filmat mâncând șorici, în Bali, condamnată la doi ani de închisoare: "Nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă"

Cunoscută pe rețelele sociale sub numele Lina Mukherjee a primit pedeapsa după o filmare pe TikTok în care apărea consumând carne de porc.

Femeia are 33 de ani și se numește în realitate Lina Lutfiawati. Ea a fost judecată la tribunalul districtual Palembang din insula Sumatra, săptămâna aceasta. A fost găsită vinovată de "distribuirea de informații care incită la ură împotriva persoanelor religioase și a unor grupuri religioase", conform documentelor instanței, citate de CNN.

De asemenea, ea a primit și o amendă uriașă, de 16.245 de dolari, în condițiile în care venitul mediu anula în Indonezia este de 4.300 de dolari. Dacă nu plătește amenda, pedeapsa cu închisoarea ar putea fi prelungită cu trei luni.

"Nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă"

Lina Mukherjee este șocată de decizia instanței. 

"Știu că am greșit, dar nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă", potrivit CNN Indonesia, citată de dcnews.ro.

Indonezia este cea mai mare țară musulmană din lume, cu circa 231 de milioane de persoane de religie islamică, ceea ce reprezintă cel puțin 93% din populația adultă. În ultimii ani, conservatorismul religios a înregistrat o creștere în țară, iar legile care condamnă blasfemia sunt considerate tot mai severe împotriva minorităților religioase și a celor acuzați de insultarea islamului.

Carnea de porc este interzisă în islam și rămâne un tabu pentru musulmanii indonezieni. Cu toate acestea, carnea de porc este consumată de milioane de non-musulmani din țară, inclusiv de comunitatea etnică chineză și de locuitorii insulei Bali, care sunt în mare parte hinduși.

Lina Mukherjee, care se identifică drept musulmană, are peste 2 milioane de urmăritori pe rețelele sociale și s-a făcut cunoscută prin videoclipuri în care testează diverse preparate culinare.

În luna martie 2023, în timpul unei vizite pe insula Bali, ea s-a filmat recitând o rugăciune islamică la o masă, urmată de gustarea unui fel de mâncare specific insulei Bali, care includea și șorici crocant. Videoclipul a fost vizualizat de milioane de ori și a atras atenția unor grupuri religioase, ceea ce a dus la acuzații de blasfemie împotriva ei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bali șorici indonezia carne porc