x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eroare judiciară. O femeie din SUA a stat 45 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Eroare judiciară. O femeie din SUA a stat 45 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   22:40
Eroare judiciară. O femeie din  SUA a stat 45 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

O femeie din Missouri, SUA, urmează să fie eliberată după 45 de ani de închisoare, după ce i-a fost anulată condamnarea pentru crimă. Avocații ei susțin că este cea mai lungă perioadă petrecută după gratii de o femeie din această țară, ca urmare a unei sentințe greșite.

Un judecător a stabilit că femeia, în vârstă de 63 de ani, este nevinovată și a dispus eliberarea ei în termen de 30 de zile. Totuși, procurorii pot contesta decizia, potrivit Sky News.

Ea a fost condamnată în 1980, în timp ce se afla sub tratament psihiatric și a avut o serie de declarații contradictorii în timpul anchetei privind moartea violentă a unei tinere.

De asemenea, se pare că anchetatorii nu au analizat suficient faptul că un polițist, în vârstă de 22 de ani, a încercat să folosească cardul de credit al femeii ucise în ziua în care a fost găsit cadavrul. Acum, în baza noilor dovezi, judecătorul a constatat că probele îl leagă direct pe polițist de crimă.

În trecut, polițistul a fost suspect și a fost audiat. El a fost concediat din Poliție din cauza unei investigații pentru efracție și fraudă în asigurări, și a murit în 2015.

×
Subiecte în articol: sua femeie decizie gresita inchisoare crima