x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN BIZAR la Celiabinsk, la FIX doi ani după ce un METEORIT a EXPLODAT deasupra oraşului! (VIDEO)

FENOMEN BIZAR la Celiabinsk, la FIX doi ani după ce un METEORIT a EXPLODAT deasupra oraşului! (VIDEO)

13 Feb 2015   •   15:13
FENOMEN BIZAR la Celiabinsk, la FIX doi ani după ce un METEORIT a EXPLODAT deasupra oraşului! (VIDEO)

Locuitorii orașului rus Celiabinsk, deasupra căruia, în urmă cu doi ani, a explodat un meteorit, sunt înspăimântați de un fenomen misterios. Potrivit Russia Today, străzile orașului au fost acoperite de zăpadă ...albastră!

"În momentul în care soarele a răsărit, toată lumea a observat zăpada albăstruie de pe acoperișuri, din parcări, de pe străzi...ne-am panicat", a declarat Dmitry pentru Russia Today.

Fenomenul a fost observat în zona industrială și la marginea orașului. CLICK AICI PENTRU FOTOGRAFII

Potrivit lui Dmitry, zăpada mirosea ciudat.

Unii spun chiar că zăpada ar putea fi contaminată cu substanțe toxice și nu puțini s-au plâns de dureri în gât după ce au trecut pe lângă zona afectată.



Au trecut doi ani de când un meteorit a explodat deasupra oraşului din Ural, Celiabinsk. Meteoritul a început coborârea în unghi mic, prin atmosfera Pământului, la 15 februarie 2013, 03:20 GMT. Când a lovit atmosfera, el se deplasa cu aproximativ 18 km/s (mai mult decât dublu viteza unei navete spaţiale) și a brăzdat cerul Rusiei de la nord-est spre sud-vest.

Meteoritul de 10.000 tone a fost de aproximativ 17 metri pe axa cea mai lungă.

Oamenii de ştiinţă ruşi care au analizat fragmentele de meteorit, ale căror dimensiuni mari şi cu impact bine documentat fac din ele o raritate, spun că a fost alcătuit, în principal, din material pietros şi fier, cu o compoziţie întâlnită cel mai frecvent la meteoriţii ajunşi pe Pământ.

Având în vedere mărimea şi viteza, asteroidul a dezlănţuit un torent de energie echivalentă cu aproape 500 kilotone de TNT sau aproximativ de 30 de ori energia eliberată de bomba atomică la Hiroshima. Boom-ul sonic rezultat a produs o undă de şoc care a distrus părţi de clădiri şi a spart geamurile pe o suprafaţă extinsă, rănind peste 1.200 de persoane. Cele mai multe stricăciuni au fost cauzate de unda de şoc şi nu de fragmente care se dezintegrau. O mare parte din obiect a ars, frecarea cu aerul rupându-l în bucăţi.

×