x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN RAR în Brazilia: În unele oraşe din sudul ţării a nins pentru prima dată în peste 30 de ani (VIDEO)

FENOMEN RAR în Brazilia: În unele oraşe din sudul ţării a nins pentru prima dată în peste 30 de ani (VIDEO)

24 Iul 2013   •   09:05
FENOMEN RAR în Brazilia: În unele oraşe din sudul ţării a nins pentru prima dată în peste 30 de ani (VIDEO)

O masă de aer polar a provocat ninsori în sudul Braziliei, unde anumite oraşe precum Curitiba sau Florianopolis nu au mai văzut zăpadă în ultimele decenii.

"Această masă puternică de aer polar care a ajuns în Brazilia a provocat ninsori în cel puţin 36 de oraşe ale (statului) Santa Catarina", a raportat site-ul institutului Somar Meteorologie.

15 localităţi din statul Rio grande do sul (sudul extrem), la frontiera cu Argentina, au înregistrat temperaturi sub zero grade, potrivit Mediafax.

Pe dealurile din Cambirela, în apropiere de Florianopolis, capitala statului Santa Catarina şi celebră staţiune balneară din sud, a nins pentru prima dată în 58 de ani, precizează site-ul. Curitiba, capitala Parana, a văzut de asemenea primele ninsori în 38 de ani.

Este vorba de cel mai puternic front de aer rece din ultimii 15 ani în Brazilia, a subliniat la rândul său cotidianul O Globo.

"Masa de aer polar este foarte puternică şi va trece prin cel puţin două zone de presiune joasă în Atlanticul de sud, aducând aerul glaciar pe continent", a explicat pentru jurnal meteorologul MetSul, Alexandre Aguiar.

×