x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fetiţă cu două capete, născută în China!

Fetiţă cu două capete, născută în China!

09 Mai 2011   •   17:56
Fetiţă cu două capete, născută în China!
Sursa foto: /EPA

O fetiţă cu două capete s-a născut, săptămâna trecută, prin cezariană, în provincia chineză Sichuan. Chirurgii chinezi exclud orice eventuală separare, aşa cum se face uneori cu fraţii siamezi.

Bao Qiaoying, 25 de ani, a dat naştere fetiţei în regiunea Suining, situată în sud-vestul provinciei Sichuan.

Medicii din cadrul Spitalului central din Suining au declarat pentru presa oficială chineză că acest fenomen este unul extrem de rar, iar pentru China o premieră.

Interesant în acest caz este faptul că prima ecografie făcută de femeie nu a scos la iveală anomalia. La fel şi cea de-a doua. Însă, după a treia ecografie, medicii i-au dat vestea: fătul are două capete şi un singur corp!

"Împreună cu soţul meu ne-am dus la spitalul central, unde ni s-a confirmat anomalia", a declarat Bao Qiaoying. Femeia a luat hotărârea să facă întrerupere de sarcină, însă odată ajunsă la Spitalul Central, a intrat în travaliu.

"Ar fi fost periculos să mergem până la capăt cu întreruperea de sarcină, având în vedere că mama intrase deja în travaliu, aşa că am sfătuit-o să nască", a declarat medicul Zhang Libin.

În urma analizelor, medicii au constatat că fetiţa are două coloane vertebrale şi o inimă şi jumătate.
 
Situaţia acestui copil bicefal diferă de cea a copiilor siamezi, care sunt gemeni lipiţi unul de celălalt într-o parte a corpului. În acest caz, ar putea fi vorba de "gemeni care au fuzionat".

Naşterea copiilor siamezi este un fenomen rar care se explică printr-o anomalie în dezvoltarea embrionară sau o complicaţie a sarcinii gemelare.

Copiii siamezi sunt foarte rari în ţările dezvoltate, fiind depistaţi la ecografiile care se fac periodic femeilor însărcinate. În astfel de cazuri se propune de obicei întreruperea sarcinii.

×