x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fetiţă răpită din California, descoperită într-o familie de români din Arizona

Fetiţă răpită din California, descoperită într-o familie de români din Arizona

de Sînziana Stancu    |    16 Iul 2010   •   00:00

O fetiţă din California, Amber Nicklas, care a dispărut în 2003 de lângă părinţii săi adoptivi fiind răpită de o mătuşă – rudă de sânge – care a fugit cu ea dintr-un restaurant, a fost găsită acum într-o familie de români din Phoenix (Arizona), scrie Daily Mail.



Amber pare sănătoasă, vorbeşte şi în româneşte, şi în engleză, dar nu a fost încă dată la şcoală. Fetiţa a suferit foarte mult când autorităţile, după ce au descoperit-o, au luat-o de lângă cei despre care credea că sunt părinţii ei şi care i-au modificat în acte atât numele, cât şi data naşterii.

Familia în care a ajuns copila susţine că este din România şi, după toate aparenţele, este o familie de romi, care se ocupă cu "ghicitul", după cum au relatat surse ale poliţiei din Phoenix. Potrivit acestor surse, o femeie din această familie ar fi încercat să ascundă fetiţa sub un prosop, în cadă, când poliţiştii au percheziţionat casa.

Amber a fost răpită în timpul unei întâlniri între cele doua familii, aranjată de un tribunal. Trei mătuşi prezente la întâlnire au distras-o pe mama adoptivă şi au luat copilul. Două dintre ele au fost arestate, iar a treia a scăpat cu fetiţa. Mama biologică a fetiţei renunţase la drepturile asupra ei, dând-o spre adopţie. Autorităţile au primit informaţii cu privire la localizarea lui Amber în noiembrie 2009. Identitatea i-a fost confirmată prin amprente, fotografii şi probe ADN.

×
Subiecte în articol: externe