x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fidel Castro, autor de aforisme

Fidel Castro, autor de aforisme

09 Aug 2009   •   00:00
Fidel Castro, autor de aforisme

O culegere de 1.978 aforisme ale lui Fidel Castro a fost pusă în vânzare sâmbătă, la Havana, în semn de omagiu pentru apropiata împlinire a vârstei de 83 de ani de către fostul preşedinte cubanez.



Autorul culegerii, având un tiraj de 2.000 de exemplare, este Salomon Susi Sarfati, un profesor universitar cubanez de 58 de ani, care a declarat presei că a vrut să-i facă un cadou lui Fidel Castro la aniversarea pe care acesta o va celebra joi.

Cele 1.978 de aforisme, cuprinse în 340 de pagini, sunt extrase din lungile discursuri rostite de liderul istoric cubanez în 51 de ani de activitate şi sunt clasate în ordine alfabetică sub 497 de titluri.

La rubrica "inamic", de pildă, poate fi găsit un citat în care el admite că "devalorizarea inamicului te face să resimţi o anume plăcere". În viziunea despre lume a conducătorului Revoluţiei cubaneze, rezumată în aforisme, SUA rămân inamicul principal al Cubei.

Potrivit editurii Politica, 700 de exemplare au fost vândute încă din prima seară. Fidel Castro a dominat politica cubaneză timp de 48 de ani, fiind nevoit să se retragă de la putere în 2006 din cauza unor grave probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: externe