x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiecare după buget - Frattini condiţionează imigraţia în Italia

Fiecare după buget - Frattini condiţionează imigraţia în Italia

de Sînziana Stancu    |    25 Apr 2008   •   00:00

Viitorul ministru de externe în noul guvern italian al lui Silvio Berlusconi, Franco Frattini, afirmă că executivul de la Roma va trebui să stabilească un venit minim pentru imigranţi.

 
Frattini, care va renunţa la funcţia de comisar pentru Justiţie şi Scuritate Internă din Comisia Europeană, cînd va prelua portofoliul de minsitru de externe, luna viitoare, în guvernul de la Roma, a declarat că impunearea unui venit minim pentru cetăţenii străini, inclusiv pentru cei proveniţi din ţările Uniuniii Europene, care vor să stea mai mult de trei luni în Italia, este o necesitate . "Avem nevoie de o lege naţională care să stabilească un venit minim, fără de care cetăţenii străini să nu poată rămîne în ţara noastră mai mult de 90 de zile", a declarat Frattini cotidianului Il Giornale, patronat de fratele viitorului premier italian, Silvio Berlusconi, aflat la al treilea mandat în această funcţie. Frattini nu a precizat şi cuantumul acestui venit minim, precizînd doar că acesta ar trebui să se bazeze pe "definiţia sărăciei în Italia".

 
Propunerea lui Frattini intervine după o serie de scandaluri legate de crimele comise de imigranţi, în special de cei români, în Italia, şi îi vizează în mod direct pe aceştia. Începînd cu "cazul Mailat", care a făcut cel puţin înconjurul Europei, tîlhăriile, violurile, jafurile şi alte infracţiuni ale căror autori sunt cetăţeni români sunt la ordinea zilei în Italia, unde trăiesc acum peste 500.000 de români. Autorităţile italiene şi-au exprimat, în termeni din ce în ce mai duri, nemulţumirea faţă de comportamentul criminal al românilor, iar unele dintre cele mai revoltătoare infracţiuni comise de aceştia au provocat o intoleranţă din ce în ce mai accentuată italienilor faţă de imigranţii români, indiferent că printre aceştia se numără mai mulţi care sunt de bună-credinţă şi muncesc cinstit în Italia. Crimele condamnabile ale imigranţilor români au devenit şi moneda politică a viitorului guvern de la Roma, care, după toate aparenţele, pregătesc condiţii mult mai restrictive pentru imigranţi. Cît priveşte România, Frattinii s-a exprimat în sensul că autorităţile ţării noastre "ar trebui să trimită agenţi în Italia pentru identificarea românilor indezirabili".

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: externe italia frattini