x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fii un punct din portretul dedicat lui Michael Jackson

Fii un punct din portretul dedicat lui Michael Jackson

24 Sep 2009   •   00:00

Artistul celebrităţilor David Ilan realizează un portret original al megastarului Michael Jackson folosindu-se numai de puncte.

Fiecare punct din desen reprezintă câte un fan. Toţi cei care se înscriu în acest proiect la adresa  http://www.michaeljacksontributeportrait.com/home.php., primesc un punct, iar acesta se va regăsi în cadrul portretului Michael Jackson. Cel puţin un milion de puncte sunt necesare pentru a completa imaginea Regelui Pop.

David Ilan este iniţiatorul acestui tribut organizat în memoria Regelui Muzicii Pop, el nefiind la primul proiect de acest gen. Printre cei desenaţi de David în această manieră se numără actorii Scarlett Johansson, Danny DeVito sau fotbalistul David Beckham.

Portretul va fi realizat integral din puncte, printr-o tehnică cunoscută sub numele de punctilism. Primele puncte au fost puse pe pânză la ceremonia specială de inaugurare care a avut loc pe 28 august 2009 la Centrul de Arte EDGE din Hollywood, California, ceremonie găzduită de Gary Owens, MC la Hollywood. Tot atunci s-au şi pus primele puncte ale acestui portret, primul fiindu-i rezervat lui Michael şi apoi câte unul pentru fiecare dintre copiii săi. David Ilan pune un punct pe pânză de fiecare dată când cineva se înscrie, alături de celelalte puncte deja existente, acestea formând în final portretul lui Michael.

S-au alăturat în acest proiect fanii lui Michael Jackson din întreaga lume, precum familia şi unii dintre cei mai apropiaţi prieteni ai artistului.

"În spatele fiecărui punct de pe pânză este un fan care l-a iubit pe Michael şi plânge moartea lui. Punctele din care va fi creat portretul sunt fanii lui Michael. El şi-a iubit şi şi-a respectat fanii la fel de mult cum a fost iubit şi respectat de către aceştia", a declarat David Ilan.

"Un astfel de portret, unde un punct este echivalentul unui fan, se va realiza în câteva luni. Aşa că vrem să afle despre acest lucru cât mai mulţi oameni, din cât mai multe ţări. Pentru acest lucru a muncit Michael toată viaţa, ca oamenii să uite că există diferenţe între ei şi să fie uniţi", a mai spus artistul.

Dacă l-ai iubit pe Michael Jackson şi vrei să fii şi tu un punct pe portretul pe care David Ilan îl va realiza, accesează sit-ul: http://www.michaeljacksontributeportrait.com/home.php. Odată înscris vei primi punctul ce-ţi aparţine din portretul lui Michael. Apoi nu ai decât să urmăreşti cum se construieşte portretul în timp ce intri în legătură cu fanii săi din întreaga lume.

×
Subiecte în articol: externe