x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiică de milionar, cot la cot cu vandalii din Londra. Şi ea a furat marfă în valoare de 5.000 de lire

Fiică de milionar, cot la cot cu vandalii din Londra. Şi ea a furat marfă în valoare de 5.000 de lire

de Dan Radu    |    12 Aug 2011   •   07:04
Fiică de milionar, cot la cot cu vandalii din Londra. Şi ea a furat marfă în valoare de 5.000 de lire

Laura Johnson, fiica unor parinti milionari si o eleva eminenta, se numara printre vandalii care au devastat Londra in ultimele nopti, relateaza Daily Mail.

Desi violentele care au izbucnit sambata trecuta au fost puse pe seama tinerilor din cartierele sarace ale Londrei, dand violentelor o aura de proteste sociale, in boxa acuzatilor si-au gasit locul si o fiica de milionari, un violonist sau o balerina, toti provenind din familii cu stare buna.

Laura Johnson, de 19 ani, a fost acuzata ca a furat aparatura electronica in valoare de 5.000 de lire sterline, constand in doua televizoare, un cuptor cu microunde si mai multe telefoane mobile.

Tanara a fost eleva a celui mai bun liceu de stat din Marea Britanie, avand calificative maxime la franceza, literatura engleza, istoria civilizatiilor si geografie. In prezent este studenta la Universitatea Exter, unde studiaza engleza si italiana.

Tatal Laurei este director al mai multor companii, iar familia locuieste intr-o ferma care valoreaza mai multe milioane de lire.

Laura Johnson a fost elibertata pe cautiune, insa va purta o bratara electronica de supraveghere pana la pronuntarea sentintei.

Tanarul muzician

Un alt tanar cu profil atipic pentru un vandal este Stefan Hoyle, de 19 ani, care a fost arestat dupa ce a furat o vioara in timpul violentelor din Londra. Hoyle, care canta deja la chitara, a marturisit in fata judecatorului ca si-a dorit mereu sa invete sa cante la vioara. “Este tragic ca ti-ai irosit viitorul in felul acesta', i-a replicat judecatorul in timpul procesului.

Hoyle era sub influenta alcoolului in noaptea in care a fost prins de politie cu vioara furata la subbrat. “Ii inteleg pe cei care protesteaza, sunteti niste fascisti', le-a strigat acesta politistilor in momentul in care a fost retinut.

Tanarul a fost condamnat la patru luni de inchisoare, intr-o puscarie de minima siguranta, pentru ca nu avea antecedente penale. Judecatorul a adugat si un mesaj moralizator, la pronuntarea sentintei: “Ti-ai dezonorat familia. Nimeni nu te-a pus sa te imbeti si sa furi vioara'.

Balerina mascata

Printre vandali s-a numarat si o tanara de 17 ani, care studiaza baletul de la varsta de sapte ani si doreste sa devina profesoara de dans.

Aceasta a furat doua televizoare dintr-un magazin in care s-au inregistrat pierderi de 190.000 de lire sterline in timpul jafurilor.

Tanara s-a predat singura politiei, dupa ce a vazut imagini cu ea surprinse de camerele de supraveghere si publicate apoi in ziare. Desi venise mascata in timpul jafurilor, aceasta si-a dat masca jos, la un moment dat, si a putut fi identificata.

Printre vandali s-au mai numarat un stewart de opera, de 19 ani, un bucatar specializat in gatitul molecular, de 47 de ani, un student de 21 de ani, care a pretextat ca este jurnalist sub acoperire in momentul in care a fost prins si un agent imobiliar de 22 de ani.

×