x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiica lui Kennedy ar vrea să-i ia locul lui Hillary Clinton în Senat

Fiica lui Kennedy ar vrea să-i ia locul lui Hillary Clinton în Senat

de Sînziana Stancu    |    09 Dec 2008   •   00:00

După ce s-a ferit de politică şi de presă până la 51 de ani, Caroline Kennedy, fiica fostului preşedinte american asasinat, John F. Kennedy, e din ce în ce mai tentată de o carieră politică, scrie presa franceză.

Caroline, care s-a aflat în primele rânduri ale campaniei electorale ale noului preşedinte ales, Barack Obama, e ispitită de locul din senat, pe care îl va părăsi fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, care urmează să preia funcţia de secretar de stat în noua administraţie a lui Obama. “Ştiu că este interesată”, a declarat vărul Carolinei, Robert F.Kennedy agenţiei Associated Press. El a ţinut să precizeze că tot “clanul” Kennedy o va susţine pe Caroline. Guvernatorul statului New York, David Paterson, care are misiunea de a alege un succesor pentru fotoliul din Senat pe care îl va elibera Hillary, în luna ianuarie, va avea ultimul cuvânt în ceea ce o priveşte pe fiica lui Kennedy.

SECRETE
După ce a condus comitetul de selecţie al vicepreşedintelui Joe Biden, Caroline părea mai degrabă eligibilă în noua administraţie a lui Obama. Au existat şi zvonuri că urma să devină ambasador la ONU. Feministele preocupate de cine îi va lua locul lui Hillary o doresc cu ardoare pe Caroline.

Mamă a trei copii, care s-a consacrat până acum, în exclusivitate familiei şi acţiunilor caritabile în scopul educaţiei, în Caroline s-a activat brusc pofta genetică pentru politică la începutul acestui an, când a declarat în New York Times că îl preferă pe candidatul de culoare în cursa pentru Casa Albă, şi nu pe Hillary. Caroline a explicat atunci că vede în rivalul lui Hillary o calitate neegalată de nimeni după moartea tatălui său, aceea de a “inspira oamenii”.

×
Subiecte în articol: externe hillary