x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine prelungește restricțiile de circulație până la 15 mai

Filipine prelungește restricțiile de circulație până la 15 mai

24 Apr 2020   •   13:53
Filipine prelungește restricțiile de circulație până la 15 mai

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a prelungit restricțiile de circulație până la 15 mai în majoritatea regiunilor ţării, inclusiv Manila, pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite EFE.

"Toţi suntem supuşi riscului şi nu vom crește probabilitatea de a contracta virusul", a anunţat Duterte într-un discurs televizat, pe durata căruia a purtat mască chirugicală.

Izolarea strictă va fi menţinută timp de trei săptămâni în capitală și în provinciile Pangasinan, Benguet, Catanduanes şi Albay, precum şi în regiunea centrală a insulei Luzon, cea mai mare a arhipelagului filipinez, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării.

Au fost excluse regiunile de risc scăzut din restul ţării, unde cetăţenii vor putea ieşi din casă pentru a-şi cumpăra produse de primă necesitate şi unde transportul public va fi reluat, la capacitate redusă.

Filipine are 6.981 de cazuri confirmate, 462 de decese şi 722 de pacienţi vindecaţi.

De la jumătatea lunii aprilie, în această țară a fost sporită capacitatea de testare şi de diagnosticare a COVID-19 şi a înfiinţat centre de izolare a cazurilor pozitive, fapt ce a contribuit la o scăderea numărului zilnic al infectărilor.

×
Subiecte în articol: filipine restricţii