x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Firmele chineze au primit ”semnalul politic şi economic” să înceapă investiţiile în România. Vezi ce vor construi

Firmele chineze au primit ”semnalul politic şi economic” să înceapă investiţiile în România. Vezi ce vor construi

de Dan Tomozei    |    12 Aug 2011   •   13:07
Firmele chineze au primit ”semnalul politic şi economic” să înceapă investiţiile în România. Vezi ce vor construi
Corespondenta din China
Primul ministru Emil Boc a fost primit, vineri, de presedintele R. P. Chineze, Hu Jintao, in cadrul unei intalniri desfasurate la Shenzhen, premierul primind asigurari cu privire la deschiderea pe care China o are fata de colaborarea si prietenia cu Romania.

Desfasurata inaintea deschiderii oficiale a Jocurilor Universitare de Vara 2011, gazduite de China, reuniunea a oferit posibilitatea primului ministru de a prezenta proiectele importante de infrastructura pe care Romania doreste sa le dezvolte, dar si proiectele majore de investitii la care China este asteptata sa devina partener.

Dupa reuniune, Emil Boc a declarat ca discutiile cu presedintele Hu "au avut menirea de a da un semnal foarte bun din punct de vedere politic si economic', pentru ca Romania si China sa dezvolte proiecte majore de investitii. Emil Boc a enumerate intre proiectele propuse partii chineze constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si autostrazii Bucurestiului.

Presedintele chinez, Hu Jintao, a declarat ca R. P. China este gata sa colaboreze cu Romania, sa faca progrese in cooperarea pragmatica dintre cele doua tari, subliniind dorinta de a dezvolta proiecte comune in domeniile economiei, comertului, stiintei, tehnologiei, agriculturii si culturii. Presedintele chinez a afirmat ca "Romania este un bun prieten al Chinei', aratand ca guvernul chinez a sustinut intotdeauna companiile chineze sa participe la constructia de infrastructura din Romania.

In cadrul intalnirii, Emil Boc a inmanat presedintelui chinez o scrisoare din partea presedintelui roman, Traian Basescu.

Detaliile proiectelor cu care Romania a venit sa atraga investitorii chinezi vor fi prezentate, luni, in cadrul unui forum economic programat la Beijing la Consiliul pentru Promovarea Schimburilor Internationale din China, unde au confirmat deja prezenta peste 180 de participanti din partea chineza.

Tot luni, premierul Emil Boc va avea, la Beijing, o intalnire cu primul ministru chinez, Wen Jiabao, urmand ca in cursul serii sa aiba intalniri cu reprezentantii Radio China International si agentiei oficiale de presa chineze, Xinhua.

×
Subiecte în articol: China