x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Firmele din zona euro se vor împrumuta mai mult în trimestrul trei din 2021. Investițiile vor crește

Firmele din zona euro se vor împrumuta mai mult în trimestrul trei din 2021. Investițiile vor crește

21 Iul 2021   •   10:40
Firmele din zona euro se vor împrumuta mai mult în trimestrul trei din 2021. Investițiile vor crește
Sursa foto: marcociannarel/Getty Images/iStockphoto

Cererile de împrumuturi ale companiilor vor crește în zona euro, în trimestrul trei din acest an. Totodată, condițiile de aprobare a împrumuturilor s-au înăsprit moderat, arată un studu al Băncii Centrale Europene (BCE), scrie Reuters. Totodată, firmele vor să investească mai mult decât până acum.

Băncile se așteaptă la creșterea cererilor de împrumuturi din partea societățlor dar și a gospodăriilor. Standardele de creditare se vor menține la împrumuturile ipotecare. 

"Pentru prima dată în trimestrul trei din 2019, necesităţile financiare ale companiilor pentru investiţii fixe au contribuit pozitiv la cererea de împrumuturi, astfel încât firmele devin mai puţin reticente să investească", arată BCE.

Astfel încât, BCE a decs să mențină scăzute costurile de împrumut și a accelerat achizițile de active.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis să mențină nemodficate rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit, la 0,00%, 0,25% şi - 0,50%.

Însă estimările arată că inflația va crește. 
 

×
Subiecte în articol: zona euro credite Investitii