x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, vrea să ajungă în custodia CPI

Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, vrea să ajungă în custodia CPI

28 Oct 2011   •   08:20
Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, vrea să ajungă în custodia CPI

Saif al-Islam Gaddafi, care se teme ca va fi ucis daca va fi capturat in Libia, a incercat sa gaseasca un avion care sa-l transporte din ascunzatoarea sa din desert in custodia Curtii Penale Internationale (CPI) de la Haga.

Desi nu se stiu prea multe despre soarta celui care ar fi urmat sa fie mostenitorul lui Gaddafi dupa moartea tatalui sau, se crede in general ca acesta s-ar ascunde printre nomazii din Sahara si ar cauta o modalitate de a ajunge in strainatate.

Oficialul Consiliului National de Tranzitie (CNT) a declarat ca Saif al-Islam a trecut in Niger si ca nu a gasit inca o cale de a ajunge in mainile CPI, cu sediul la Haga.

"Exista contacte cu Mali si Africa de Sud, precum si cu alte tari vecine pentru a organiza plecarea sa... Inca nu a primit confirmare, asteapta inca. Saif este preocupat de siguranta sa. El crede ca predarea este cea mai buna optiune de care dispune. Vrea sa-i fie trimis un avion. Vrea asigurari", a declarat oficialul citat sub protectia anonimatului.

Declaratiile sale nu au putut fi confirmate din alte surse, noteaza Reuters.

CPI, care se bazeaza pe statele semnatare ale conventiei de adoptare a statutului de la Roma pentru a intra in custodia suspectilor, a precizat ca incearca sa afle unde se afla Saif al-Islam si fostul sef al serviciilor secrete, Abdullah al-Senussi, cel de al treilea membru al fostului regim pus sub acuzare alaturi de Muammar Gaddafi.

.

×
Subiecte în articol: gaddafi seif al-islam