x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul unui politician francez, acuzat că şi-a violat fratele

Fiul unui politician francez, acuzat că şi-a violat fratele

25 Mai 2010   •   00:00

Fiul cel mare al unui reprezentant al dreptei naţionaliste franceze a fost deferit unei curţi cu juri, fiind acuzat că l-a violat, în repetate rânduri, pe fratele său mai mic, informează Agenţia France Press, citată de Mediafax.

Guillaume de Villiers, în vârstă de 31 de ani, fiul eurodeputatului Philippe de Villiers, fost candidat la prezidenţialele franceze şi cunoscut pentru atacurile sale împotriva Uniunii Europene, este acuzat de "violuri" de fratele său mai mic Laurent, astăzi în vârstă de 25 de ani, faptele fiind comise în perioada "ianuarie 1995-decembrie 1996".În acea perioadă, când Guillaume avea 16 ani, iar Laurent - zece ani.

Procesul va avea loc la o curte cu juri pentru minori, întrucât acuzatul nu era major în momentul comiterii faptelor. După ce Parchetul din Versailles, din apropiere de Paris, a cerut neînceperea urmăririi penale în acest caz, un judecător a emis vineri o ordonanţă de punere sub acuzare "pentru violuri" pe numele lui Guillaume de Villiers. În 2006, Laurent de Villiers a depus o plângere împotriva fratelui său, iar un an mai târziu a trimis o scrisoare judecătorului de instrucţie în care îl informează pe magistrat că "nu voia să dea curs plângerii depuse împotriva fratelui său", alegând, în schimb, "o reconciliere familială".

Câteva luni mai târziu, un alt judecător de instrucţie, însărcinat cu dosarul, a vrut să cunoască motivul deciziei lui Laurent. Aceasta a fost perioada în care tânărul a revenit asupra hotărârii sale din 2007, astfel că în 2008, Laurent şi Guillaume au avut o confruntare în faţa judecătorului de instrucţie.

Consultant pentru dezvoltarea internaţională a companiilor, căsătorit şi tată a trei copii, Guillaume de Villiers a negat faptele de care-l acuză fratele său. Părintele celor doi, Philippe de Villiers, tată a şapte copii, a candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa în 1995 şi în 2007.

×
Subiecte în articol: externe