x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FMI recomandă statelor G20 să continue cooperarea cu Rusia

FMI recomandă statelor G20 să continue cooperarea cu Rusia

21 Apr 2022   •   17:50
FMI recomandă statelor G20 să continue cooperarea cu Rusia

FMI recomandă statelor din G20 să colaboreze în continuare cu Federația Rusă, după ce unii miniștrii de finanțe au refuzat să participe la sesiunile programate ieri, în semn de protest față de războiului din Ucraina, scrie Le Figaro.

"Nicio ţară nu poate rezolva problemele sigură. Este evident că trebuie să se continue cooperarea. Chiar dacă este mai greu când sunt tensiuni, nu este imposibil. Nu am niciun dubiu că vor exista discuţii substanţiale în cadrul G20", a spus Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internațional.

Miniștrii de finanțe și guvernatori ai băncilor centrale din G20 s-au întrunit, miercuri, la Washington. Unii dintre aceștia au ieșit din întrunire în timp  ce vorbea delegația Federației Ruse.

G20 este Grupul naţiunilor dezvoltate şi emergente înființat în 1999, format din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Canada, Japonia, Argentina, Brazilia, Mexic, China, Rusia, India, Africa de Sud, Arabia Saudită, Turcia, Coreea de Sud, UE, FMI și Banca Mondială. 

 

×
Subiecte în articol: g20