x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul Megaupload a fost eliberat pe cauţiune

Fondatorul Megaupload a fost eliberat pe cauţiune

de Mediafax    |    22 Feb 2012   •   13:07
Fondatorul Megaupload a fost eliberat pe cauţiune

Fondatorul site-ului Megaupload.com, Kim Schmitz, arestat pentru escrocherie si violarea drepturilor de autor si a carui extradare este ceruta de Statele Unite ale Americii, a fost eliberat pe cautiune de justitia neozeelandeza.

Kim Schmitz, cunoscut si drept Kim Dotcom, un german in varsta de 38 de ani, a fost arestat de autoritatile neozeelandeze pe 20 ianuarie in somptuoasa sa resedinta din Auckland, impreuna cu alti trei oficiali ai site-ului Megaupload.com, platforma emblematica si controversata de descarcari ilegale de fisiere, acuzata de incalcarea drepturilor de autor.

Judecatorul Nevin Dawson a decis eliberarea pe cautiune a lui Schmitz, dupa ce alte doua solicitari in acest sens ale fondatorului Megaupload au primit raspuns negativ, pe motiv ca acuzatul ar fugi din tara.

Dawson a spus insa ca acest risc este scazut dupa ce toate bunurile lui Dotcom au fost confiscate, iar anchetatorii nu au descoperit niciun nou cont bancar pe numele sau dupa arestare. "Are toate motivele sa stea alaturi de familia lui si sa se lupte sa-si recupereze bunurile", a explicat judecatorul.

Cu sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care spunea ca avea zilnic 50 de milioane de utilizatori, a fost inchis pe 19 ianuarie de justitia americana, care ii acuza pe responsabilii acestuia de provocarea unui prejudiciu de 500 de milioane de dolari detinatorilor drepturilor de autor.

Schmitz a negat acesta acuzatii.

×