x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret

Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret

06 Dec 2010   •   09:52
Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret
Julian Assange ar putea dezvălui secrete extrem de sensibile despre închisoarea de la Guantanamo. Australianul are un fişier de siguranţă, care va fi publicat în cazul în care el este asasinat, arestat sau site-ul Wikileaks este interzis pe Internet.

În acest fişier s-ar afla date extrem de compromiţătoare despre penitenciarul din Guantanamo şi despre compania British Petrolium. Fondatorul Wikileaks spune că a distribuit deja documentul electronic la peste 100.000 de persoane din întreaga lume.

Momentan, documentul nu poate fi deschis, însă în cazul în care viaţa australianului ar fi ameninţată, posesorii fişierului vor primi automat parola cu care să acceseze informaţiile.

Deşi Julian Assange a trimis acest fişier cu dezbăluiri bombă mai multor persoane, oamenii nu vor putea folosi informaţiile fără acordul său. Australianul a încriptat documentul cu o parola de 256 de caractere. Iar spargerea unui asmenea cod ar fi o provocare chiar şi pentru cei mai buni informaticieni din lume.

Site-ul WikiLeaks a publicat, în noaptea de duminică spre luni, o listă secretă cu locuri sensibile din toată lumea, pe care Statele Unite vor să le protejeze de atacuri teroriste, scrie antena3.ro. În listă sunt incluse numeroase ţări, cabluri submarine de telecomunicaţii, porturi, mine şi întreprinderi care fabrică în special produse farmaceutice importante pentru sănătatea publică.

×