x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul WikiLeaks se ascunde în Marea Britanie

Fondatorul WikiLeaks se ascunde în Marea Britanie

de Anca Aldea    |    02 Dec 2010   •   16:42

Fondatorul site-ului de dezvăluiri, Julian Assange, se află în Marea Britanie, iar poliţia ştie locaţia acestuia din sud-estul ţării, scrie, pe pagina de internet, cotidianul britanic The Independent. Poliţia nu a operat încă nici o arestare, deşi pe numele australianului în vârstă de 39 de ani se află un mandat de căutare internaţională emis de Interpol în urmă cu două zile, pentru un presupus viol şi agresiune sexuală, acuzaţii pe care Assange şi avocaţii săi le-au respins în repetate rânduri. The Independent scrie că Assange se află în Marea Britanie din luna octombrie a acestui an, imediat după sosirea în această ţară australianul oferindu-le autorităţilor locale datele sale de contact. Agenţia britanică de luptă împotriva crimei organizate (SOCA) nu-l arestează deocamdată pe Assange pentru că ar avea nelămuriri asupra mandatului de arestare emis de procurorii suedezi, informează The Independent. Potrivit ziarului, nici poliţia metropolitană britanică nu a luat încă nici o măsură în direcţia reţinerii lui Assange. Nici poliţia, nici SOCA nu au comentat precizările publicate în The Independent.
Avocatul lui Julian Assange, Marc Stephens, a declarat pentru The Independent că fondatorul WikiLeaks "se deplasează şi râmâne foarte discret în privinţa locurilor în care se duce”, deoarece a primit multe ameninţări cu moartea.
Ultima apariţie "fizică” a lui Assange a fost în 4 noiembrie, la Geneva (Elveţia). Duminică, 28 noiembrie, cu câteva ore înainte publicării notelor diplomatice americane, fondatorul WikiLeaks a vorbit, în cadrul unei videoconferinţe cu jurnaliştii iordanieni, despre depeşele diplomatice.

×
Subiecte în articol: wikileaks