x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele rusești lovesc coridorul din Marea Neagră. Atac asupra unor remorchere care tractau barje cu cereale soldat cu doi morți

Forțele rusești lovesc coridorul din Marea Neagră. Atac asupra unor remorchere care tractau barje cu cereale soldat cu doi morți

31 Oct 2022   •   21:51
Forțele rusești lovesc coridorul din Marea Neagră. Atac asupra unor remorchere care tractau barje cu cereale soldat cu doi morți

Obuzele rusești au lovit două remorchere civile în apropiere de Ochakiv, pe coasta nordică a Mării Negre, care tractau o barjă cu cereale, a anunțat pe Facebook comandamentul militar ucrainean din sud.

În urma atacului, navele au fost cuprinse de flăcări, provocând moartea a doi membri ai echipajului și rănirea unuia, în timp ce un altul a fost dat dispărut, potrivit comunicatului.

Incidentul a avut loc în apropiere de portul Ochakiv din regiunea Mykolaiv, pe coasta nordică a Mării Negre, care se află la est de coridorul folosit pentru exporturi de cereale.

Turcia cere Rusiei să reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind cerealele

 Administraţia de la Ankara a cerut, luni, Rusiei să renalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, în timp ce Washingtonul a criticat dur iniţiativa Moscovei de a cere garanţii privind securitatea maritimă.

"Continuarea iniţiativei privind cerealele, care a contribuit în mare parte la rezolvarea crizei alimentare mondiale, are o importanţă majoră", a declarat Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării, după o discuţie cu omologul său rus, Serghei Şoigu.

Ankara cere Moscovei reevaluarea deciziei de suspendare a acordului, ca reacţie la atacuri ucrainene asupra unor nave militare ruse din Crimeea.

Serghei Şoigu a afirmat, conform cotidianului Le Monde, că Rusia "nu mai poate garanta" circulaţia navelor cu cereale" dacă "Ucraina nu va asuma angajamente că nu va utiliza această rută în scopuri militare".

Cererea Rusiei privind garanţiile a fost condamnată imediat de Statele Unite. "Este vorba de o pedepsire colectivă sau de o acţiune de extorsiune", a afirmat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Mediafax

 

 

×
Subiecte în articol: ucraina razboi atac remorchere cereale