Patru persoane au fost rănite după ce trupele rusești au bombardat marți orașul Kostiantynivka din regiunea Donețk, potrivit unor informații furnizate de autoritățile ucrainene.
Guvernatorul regiunii, Pavlo Kyrylenko, a declarat că, în urma bombardamentelor, clădirile înalte din zonă au fost avariate.
Printre răniți se numără doi copii, a adăugat oficialul.
„Acest bombardament este o altă crimă rusească și o altă dovadă că nu există locuri absolut sigure în regiunea Donețk. Salvați-vă viața - evacuați!", a scris Kyrylenko pe Telegram.
Donețk și provincia învecinată Luhansk alcătuiesc Donbasul, o regiune industrială care se învecinează cu Rusia.
Separatiștii susținuți de Moscova se luptă cu forțele Kievului în Donbas din 2014.
Alertă de atac aerian în Ucraina
O alertă de atac aerian a fost declanșată, marți, în toată Ucraina.
Sirenele au sunat în toată țara, punându-i din nou în alertă pe ucraineni.
Euan MacDonald, redactor-șef al publicației New Voice of Ukraine, a spus că acestea au fost declanșate de un avion care a decolat din Belarus, potrivit Sky News.
Autoritățile ucrainene nu au anunțat dacă există zone atacate cu rachete și drone.
8 cadavre neidentificate la Dnipro
8 cadavre descoperite în locul în care o rachetă a forțelor ruse a lovit un bloc turn din orașul Dnipro nu au fost identificate de autoritățile ucrainene. Atacul a avut loc pe 14 ianuarie.
Anchetatorii ucraineni încearcă să identifice cadavrele a 8persoane care au murit în urma atacului cu rachete de la Dnipro la mijlocul acestei luni.
46 de persoane au fost ucise, în unul dintre cele mai sângeroaste atacuri asupra civililor din timpul războiului.
Încercarea de identificare a cadavrelor va continua încă două săptămâni, a anunțat administrația regională de stat din Dnipropetrovsk.
Salvatorii au lucrat zile întregi pentru a înlătura ruinele blocului cu nouă etaje lovit de o rachetă a rușilor pe 14 ianuarie.
Fortificații din beton în jurul Kievului
Oficialii ucraineni avertizează de câteva săptămâni că Moscova ar putea pregăti o nouă ofensivă de pe teritoriul țării vecine.
O ofensivă dinspre nord ar viza probabil capitala Ucrainei, Kiev, așa că autoritățile au început să construiască fortificații suplimentare.
„Continuă instalarea și amenajarea structurilor de tragere pe posibilele rute de înaintare ale inamicului. În plus, continuă procesul de dotare a adăposturilor pentru protejarea personalului. Pentru aceasta, se folosesc structuri din beton armat, care sunt instalate sub nivelul suprafeței solului - pentru a maximiza viața personalului militar", a anunțat generalul-locotenent Oleksandr Pavlyuk, comandantul apărării Kievului.
În urma cu aproximativ un an, rușii au încercat să ocupe Kievul, dar operațiunea a eșuat.