x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost inginer al companiei Boeing, vinovat de spionaj industrial în favoarea Chinei

Fost inginer al companiei Boeing, vinovat de spionaj industrial în favoarea Chinei

17 Iul 2009   •   00:00

Un fost inginer al constructorului de avioane Boeing a fost găsit vinovat de justiţia americană de spionaj industrial în beneficiul Chinei, a anunţat, vineri, la Los Angeles, biroul procurorului, citat de AFP.



Dongfan "Greg" Chung, în vârstă de 73 de ani, a fost găsit vinovat de nouă capete de acuzare: şase pentru spionaj industrial în beneficiul unei puteri străine, unul pentru conspiraţie, unul pentru a fi acţionat ca agent al Chinei şi unul pentru că a minţit FBI-ul.

Potrivit biroului procurorului, Chung a furnizat Chinei, în timpul cât a lucrat în cadrul organizaţiei americane pentru apărare Rockwell şi apoi la compania Boeing, informaţii confidenţiale, în principal despre naveta spaţială americană şi racheta Delta IV.

Cetăţean american de origine chineză, Chung a fost plasat în arest preventiv, în aşteptarea sentinţei, care va fi cunoscută la 9 noiembrie.

Pentru fiecare cap de acuzare pentru spionaj industrial, bărbatul riscă 15 ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de dolari. Celelalte capete de acuzare sunt pasibile de pedepse cuprinse între cinci şi zece ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe