x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul director al Securităţii din Republica Moldova în 2009 a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului

Fostul director al Securităţii din Republica Moldova în 2009 a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului

de Marina Constantinoiu    |    28 Oct 2011   •   11:25

Fostul director al Securitatii din Republica Moldova, in functie din perioada protestelor anticomuniste de acum doi ani, a fost ales vineri vicepresedinte al Parlamentului de la Chisinau, relateaza Radio Romania Actualitati, preluat de Rador. Artur Resetnicov a fost votat de deputatii Partidului Comunistilor, din care face parte, dar si de catre democratii presedintelui Parlamentului, Marian Lupu. Celelalte doua partide parlamentare - Liberal Democrat si Liberal - s-au abtinut de la vot, decizie motivata de controversele legate de rolul lui Resetnicov in evenimentele din aprilie 2009.

“Nu am votat pentru domnul Resetnicov, atata timp cat asupra lui planeaza banuiala ca in evenimentele din 7 aprilie ar fi avut o contributie nefasta. Tinem minte bine invinuirile lui asupra celor care au devastat si lovitura de stat pe care dansul a indreptat-o impotriva Uniunii Europene si a Romaniei', a declarat Valeriu Saharneanu, potrivit sursei citate.

×