x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul dirijor al Filarmonicii BBC şi soţia sa s-au sinucis în clinica Dignitas

Fostul dirijor al Filarmonicii BBC şi soţia sa s-au sinucis în clinica Dignitas

14 Iul 2009   •   00:00

Edward Downes, fostul dirijor al Filarmonicii BBC din Marea Britanie şi soţia sa, fostă coregrafă şi producătoare TV, s-au sinucis în clinica elveţiană Dignitas, pentru că nu vroiau să se lupte cu bolile incurabile de care sufereau, informează AFP.



Downes (85 de ani) era aproape surd şi orb, iar soţia sa, Joan (74 de ani) suferea de o maladie în stadiu terminal, potrivit unui comunicat BBC, citat de AFP.

Soţii au apelat, astfel, la clinica de sinucideri asistate Dignitas, luând o doză de barbiturice pentru a-şi pune capăt vieţii.

"După 54 de ani de convieţuire fericită, ei au decis să-şi pună capăt existenţei, pentru a nu continua să se lupte cu gravele probleme de sănătate", se arată în comunicatul BBC.

Edward Downes a lucrat 40 de ani la Filarmonica BBC, unde a fost dirijor şef pese zece ani, colaborând şi cu prestigioasa Royal Opera House.

Joan Downes şi-a început cariera în balet, devenind apoi coregrafă, producătoare TV şi asistentă personală a soţului ei.

Peste o sută de britanici au apelat la clinica Dignitas, de la deschiderea acesteia, pentru că sinuciderile sunt ilegale în Marea Britanie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe