x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier bulgar Boiko Borisov a devenit jucător profesionist de fotbal la 54 de ani!

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a devenit jucător profesionist de fotbal la 54 de ani!

de Istvan Deak    |    26 Aug 2013   •   21:14
Fostul premier bulgar Boiko Borisov a devenit jucător profesionist de fotbal la 54 de ani!

Fostul premier bulgar, Boiko Borisov, în vârstă de 54 de ani, care a demisionat în luna februarie sub presiunea străzii, a devenit jucătorul cel mai în vârstă din fotbalul profesionist bulgar, a anunţat Uniunea bulgară de Fotbal (BFU), citată de agenţia bulgară Novinite, dar şi de France Presse.

“Borisov a jucat duminică pentru prima oară în divizia a doua profesionistă împreună cu echipa sa Vitoşa Bistriţa. El are şi statutul de amator, precum mulţi alţi jucători din divizia secundă, ceea ce este acceptat din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă cluburile bulgare de fotbal”, a declarat luni Pavel Kolev, ataşatul de presă al BFU.

Borisov este de mai mulţi ani atacant în cadrul echipei Vitoşa Bistriţa, provenită de la periferia Sofiei, unde locuieşte şi Borisov. Vitoşa Bistriţa a ajuns anul acesta în divizia a doua, iar Borisov a participat duminică, purtând tricoul cu numărul 13, la un meci care s-a încheiat cu 0 la 0 cu echipa Rakovski 2011. El a jucat primele 54 de minute ale meciului de divizia B.

Boiko Borisov a demisionat în februarie ca urmare a manifestaţiilor populare masive contra austerităţii, acesta fiind spitalizat de două ori în martie din cauza hipertensiunii arteriale, iar medicii i-au interzis activităţile sportive, dar starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit de atunci. Partidul său, Gerb, este actualmente în opoziţie.

O comisie parlamentară a deschis în primăvară o anchetă privind utilizarea de către Borisov a avionului guvernamental care i-ar fi transportat, printre alţii, şi pe fotbaliştii de la Vitoşa Bistriţa.


×
Subiecte în articol: boiko borisov bulgaria