x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier sirian a făcut primele declaraţii după fuga din Siria

Fostul premier sirian a făcut primele declaraţii după fuga din Siria

14 Aug 2012   •   12:44
Fostul premier sirian a făcut primele declaraţii după fuga din Siria

Fostul premier sirian Riad Hijab, care a fugit din tara saptamana trecuta, a declarat ca regimul si guvernul tarii sale sunt pe punctul de a cadea.

Hijab a spus ca presedintele asediat a pierdut din controlul teritoriului de-a lungul granitei nordice si estice iar luptele au slabit in intensitate in orase mari precum Homs si Aleppo, relateaza Reuters.

"Regimul este pe punctul de a se prabusi moral si economic" a declarat Hijab reporterilor in Iordania in timpul primei sale apartitii publice dupa ce a fugit impreuna cu familia, infromeaza Associated Press.

Fostul premier a mai declarat ca el sustine miscarea rebelilor si ca multi lideri sirieni, aflati inca la putere, impartasesc opiniile sale.

"Siria este plina de oficiali si militari onorabili care asteapta ocazia sa se alature revolutiei" a mai spus Hijab, si a mai adaugat "indemn armata sa urmeze exemplul celor din Egipt si Tunisia sa se alature poporului."

Riad Hijab a mai declarat ca s-a opus bombardarii civililor in timpul celor 17 luni de revolte dar ca a fost amposibil sa opreasca injustitia.

Activistii spun ca mai mult de 20.000 de oameni au murit de cind au izbuncit violentele in martie 2011.

Hijab a respins afirmatiile autoritatilor siriene conform carora ar fi fost revocat din functia de premier.

×
Subiecte în articol: riad hijab