x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul procuror general ucrainean Viktor Pşonka va fi arestat

Fostul procuror general ucrainean Viktor Pşonka va fi arestat

23 Feb 2014   •   12:47
Fostul procuror general ucrainean Viktor Pşonka va fi arestat

Actualul procuror general al Ucrainei, Oleh Mahniţki, a anunţat duminică faptul că predecesorul său Viktor Pşănka şi fostul ministru Oleksander Klimenko vor fi arestaţi, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

"A fost deschisă o anchetă şi o echipă operaţională de investigaţie acţionează pentru arestarea acestor oameni şi aducerea lor în faţa instanţei", a spus Mahniţki.

Noul ministru de interne ucrainean, Arsen Avakov, a informat parlamentul de la Kiev că poliţia conlucrează cu procuratura şi serviciile de securitate ucrainene pentru anchetarea "crimelor grave împotriva poporului ucrainean, comise inclusiv de foşti lideri ai statului".

Situaţia în capitala ucraineană a rămas calmă în cursul nopţii de sâmbătă, după o zi agitată în care preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost destituit de facto, iar opozanta Iulia Timoşenko a fost eliberată.

Evenimentele de sâmbătă au survenit după mai multe zile marcate de violenţe, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 80 de persoane. Partidele de opoziţie au control deplin asupra capitalei ucrainene.

Locul exact unde se află în prezent Ianukovici este necunoscut. Potrivit unor relatări de presă, poliţia de frontieră ucraineană l-a împiedicat pe Viktor Ianukovici să ajungă cu un avion privat la Moscova.

×