x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul vicepremier rus Boris Nemţov are interdicţie de părăsire a ţării timp de şase luni

Fostul vicepremier rus Boris Nemţov are interdicţie de părăsire a ţării timp de şase luni

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2011   •   12:27

Fostul vicepremier rus Boris Nemtov, in prezent unul dintre liderii opozitiei, nu are voie sa paraseasca Rusia timp de sase luni, dupa ce a criticat, intr-un volum publicat in 2010, bilantul fostului presedinte si actual premier Vladimir Putin, afirma presa rusa de joi, citata de AFP.

Aflat in prezent la Strasbourg, unde participa la un forum despre democratie, Nemtov a declarat ca a aflat despre aceasta decizie miercuri, prin intermediul avocatului sau.

"Ma voi intoarce in Rusia, chiar daca mi se sugereaza sa raman unde sunt", a spus el pentru site-ul Grani.ru. "Sunt convins ca este razbunarea lui Putin", provocata de cartile despre coruptia din anturajul acestuia, a adaugat el.

Registratura federala rusa a precizat insa ca nu are cunostinta de nici o astfel de decizie in cazul lui Nemtov.

Cotidianul Kommersant afirma ca interdictia are legatura cu faptul ca Nemtov nu a respectat in totalitate o decizie privind cartea "Putin, Bilant, 10 ani". Nemtov sustine, in carte, ca omul de afaceri Ghenadi Timcenko, care are interese in domeniul distributiei de energie, il cunoaste pe actualul prim-ministru inca dinainte ca acesta sa ajunga la putere si ca a folosit legaturile cu el pentru a-si obtine averea.

Timcenko neaga acuzatiile si l-a dat in judecata pe Nemtov, obtinand o decizie judecatoreasca favorabila. Conform sentintei, Nemtov era obligat sa publice o dezmintire a acuzatiilor, insa textul publicat nu a corespuns in totalitate cu solicitarea tribunalului, afirma Kommersant.

×