x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotbaliştii din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012

Fotbaliştii din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012

de Mediafax    |    30 Mai 2012   •   13:51
Fotbaliştii din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012

O delegatie a Federatiei Germane de Fotbal (DFB), din care vor face parte si jucatori, va vizita, vineri, fostul lagar nazist Auschwitz, din Polonia, a anuntat forul fotbalistic de la Berlin.

Germania joaca, joi, la Leipzig, un meci amical cu Israel, iar a doua zi va merge la fostul lagar, situat la 70 km la vest de Cracovia.

Aceasta delegatie ii va cuprinde pe presedintele DFB, Wolfgang Niersbach, selectionerul Joachim Löw, managerul Oliver Bierhoff, capitanul Philipp Lahm si jucatorii de origine poloneza Miroslav Klose si Lukas Podolski.

Ei vor fi insotiti de Charlotte Knobloch, presedinta comunitatii evreiesti din Munchen si de ambasadorul german din Polonia, Rüdiger Freiherr von Fritsch.

Alte doua echipe, Anglia si Italia, au anuntat ca vor merge la Auschwitz cu ocazia Campionatului European din Polonia si Ucraina.

Germania nazista a exterminat la Auschwitz-Birkenau aproximativ 1,3 milioane de persoane, dintre care 1,1 milioane de de evrei din diverse tari europene, intre 1940 si inceputul lui 1945. Acest lagar a fost eliberat de Armata Rosie in ianuarie 1945.

×
Subiecte în articol: Auschwitz nationala germaniei