x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotografii inedite cu Fidel Castro, alături de partenera sa

Fotografii inedite cu Fidel Castro, alături de partenera sa

05 Ian 2010   •   00:00
Fotografii inedite cu Fidel Castro, alături de partenera sa

Preşedintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, a publicat 13 fotografii făcute la Havana în aprilie şi decembrie 2009 cu liderul cubanez Fidel Castro, în care acesta a apărut alături de partenera sa din anii '60, Dalia Soto del Valle.



În aceste fotografii, Fidel Castro stă în picioare alături de partenera sa, Dalia, de Daniel Ortega şi de soţia sa, Rosario Murillo, potrivit site-ului preşedinţiei din Nicaragua elpueblopresidente.com, citat de Mediafax.

Site-ul oficial cubanez Cubadebate.cu a publicat de asemenea circa zece fotografii realizate la întâlniri de la reşedinţa lui Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, dar fără să menţioneze numele partenerei cu care a făcut cinci copii.

Fidel Castro a fost mereu foarte discret în privinţa vieţii sale private, iar fotografiile care îl arată în prezenţa lui Dalia Soto del Valle sunt foarte rare.

Liderul cubanez nu a mai avut apariţii publice de când a fost obligat să-i cedeze puterea fratelui său Raul, la sfârşitul lui iulie 2006, deoarece suferă de o boală, clasată ca secret de stat. În fotografii apare uneori stând în picioare, dar şi într-un scaun cu rotile având în faţa sa o masă de mici dimensiuni.

În cele trei fotografii realizate în decembrie la Havana, cu ocazia ultimului summit al alianţei ţărilor "antiimperialiste" din regiune, poate fi văzut Fidel Castro făcând o vizită surpriză preşedintelui statului Nicaragua la reşedinţa unde acesta stătea alături de familia sa.

Castro este îmbrăcat într-un trening inscripţionat cu numele său, în culorile echipei naţionale cubaneze. De asemenea, Dalia Soto del Valle este îmbrăcată în ţinută sport.

×
Subiecte în articol: externe