x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotografiile de la resuscitare îi indignează pe britanici

Fotografiile de la resuscitare îi indignează pe britanici

01 Iul 2009   •   00:00

Decizia revistei OK! de a publica fotografii cu Michael Jackson în timp ce medicii încercau să îl resusciteze a stârnit revolta publicului britanic, care a înaintat o petiţie de retragere de pe piaţă a ediţiei ce cuprinde aceste imagini, informează Brand Republic.



Potrivit unor surse de pe piaţă, revista OK! a plătit 500.000 de dolari pentru dreptul de publicare în SUA şi Marea Britanie a imaginilor cu Michael Jackson în timp ce medicii încercau să îl resusciteze, însă fotografiile au stârnit furia publicului britanic, care cere într-o petiţie retragerea revistei de pe piaţă.

"(Publicarea acestor fotografii ­ n.r.) este nu numai o lovitură josnică dată unui simbol al muzicii şi o încercare lamentabilă de revigorare a afacerii lor falimentare, dar şi o violare a drepturilor fundamentale ale omului. Editorii şi patronii revistei OK! nu doar că violează intimitatea lui Michael Jackson, ci atacă şi demnitatea familiei sale, a prietenilor şi a fanilor", se arată în petiţie.

Cei 167 de semnatari ai petiţiei îi încurajeză pe toţi fanii superstarului american, dar şi pe cei care consideră că publicarea imaginilor sunt un abuz să se alăture acestui protest.

"Vă rugăm să semnaţi această petiţie, dacă credeţi că protejarea intimităţii şi a demnităţii celor dragi este un drept fundamental al omului", se mai spune în petiţie.

Potrivit directorului editorial al OK!, Sarah Ivens, publicarea fotografiilor cu Michael Jackson în timpul tentativelor de resuscitare a fost o încercare de a diferenţia revista OK! de alte publicaţii care au lansat ediţii-tribut artistului.

Totuşi, revista OK! nu a fost singura companie media care a folosit aceste imagini. Aceleaşi fotografii au fost publicate şi pe site-ul ETonline.com, dar şi în câteva tabloide britanice. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe