x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fragmente de dronă din Rusia găsite în R. Moldova, în apropierea graniței cu Ucraina

Fragmente de dronă din Rusia găsite în R. Moldova, în apropierea graniței cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   22:55
Fragmente de dronă din Rusia găsite în R. Moldova, în apropierea graniței cu Ucraina

Fragmente ale unei drone lansate din Rusia au fost găsite duminică la granița Republicii Moldova cu Ucraina, determinând-o pe președinta pro europeană Maia Sandu să-și reînnoiască sprijinul pentru Kiev în războiul de aproape doi ani cu Moscova, relatează Reuters.

Într-un comunicat al poliției din Republica Moldova se arată că fragmentele de dronă au fost găsite în apropierea satului Etulia. Imaginile postate online arătau bucăți de metal și piese electronice împrăștiate pe un câmp.

Comunicatul precizează că autoritățile ucrainene au declarat că drona Shahed, de fabricație iraniană, a fost doborâtă în timp ce se îndrepta spre portul ucrainean Ismail de pe Dunăre, o țintă frecventă a Rusiei.

"Războiul Rusiei în Ucraina lovește aproape de casă în Moldova - din nou", a scris Sandu pe platforma X. "Descoperirea resturilor dronei Shahed în sudul Moldovei servește ca o altă rememorare dură a realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue", a mai arătat Sandu.

Maia Sandu, al cărei principal obiectiv politic este asigurarea aderării la Uniunea Europeană, a indicat Rusia și corupția ca fiind cele mai mari două amenințări la adresa țării sale.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: republica moldova Rusia drona