x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii sunt dezamăgiţi de Nicholas Sarkozy

Francezii sunt dezamăgiţi de Nicholas Sarkozy

04 Mai 2009   •   00:00
Francezii sunt dezamăgiţi de Nicholas Sarkozy

Popularitatea lui Nicholas Sarkozy a scăzut drastic în cei doi ani de preşedinţie. Potrivit unui sondaj, doi francezi din trei se declară "dezamăgiţi" de activitatea lui Nicholas Sarkozy de la alegerea sa, în urmă cu doi ani, potrivit AFP, citată de antena3.ro.

"Sunteţi mulţumit sau dezamăgit de activitatea lui Nicolas Sarkozy de la alegerea sa, în mai 2007?". La această întrebare, 65 % dintre persoanele chestionate au răspuns "dezamăgit", 24 % "mulţumit", iar 11 % au preferat să nu răspundă.

În ceea ce priveşte bilanţul activităţii preşedintelui Sarkozy, 63 % susţin că este "mai degrabă negativ", 28 % îl consideră "mai degrabă pozitiv", iar 9 %au declarat că nu au nici o opinie.

După primii doi ani de mandat, predecesorul lui Sarkozy, Jacques Chirac reuşise să dezamăgească 65 % dintre francezi, iar în cazul lui Francois Mitterrand, 54 % dintre francezi au declarat că sunt nemulţumiţi.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane reprezentative pentru ansamblul populaţiei şi cu vârste de peste 18 ani. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe