x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe François Hollande admite că dezvăluirile lui Edward Snowden ar putea să se dovedească utile

François Hollande admite că dezvăluirile lui Edward Snowden ar putea să se dovedească utile

de Mediafax    |    25 Oct 2013   •   18:53
François Hollande admite că dezvăluirile lui Edward Snowden ar putea să se dovedească utile

François Hollande a apreciat vineri că dezvăluirile lui Edward Snowden despre activităţile de spionaj ale Statelor Unite ar putea să se dovedească "utile", conducând la o mai mare "eficienţă" a serviciilor de informaţii şi la o mai bună protejare a vieţii private a cetăţenilor.

"În cele din urmă, dezvăluirile lui Snowden ar putea fi utile", a declarat preşedintele Franţei, la Bruxelles, în cadrul unei conferinţe de presă organizate după prima zi a summitului european.

"Ele ne vor permite să avem o mai mare eficienţă în acţiunile serviciilor (de informaţii) şi o mai mare protecţie a libertăţii cetăţenilor", a apreciat el.

În ceea ce priveşte Statele Unite, a spus şeful statului francez, "se pune problema încrederii: adevărul despre trecut şi reguli de conduită pentru viitor".

Franţa şi Germania au lansat joi seara, la Bruxelles, o "iniţiativă comună" de a iniţia un dialog cu Statele Unite pentru găsirea unui acord până la sfârşitul anului în privinţa chestiunilor legate de informaţii.

"Vrem să ştim ceea ce presa ştie deja şi va continua să publice din documentele furnizate de Snowden", a subliniat Hollande, care se aşteaptă la noi dezvăluiri.

El a adăugat că preşedintele american, Barack Obama, cu care a abordat subiectul, i-a oferit un răspuns pozitiv în acest sens.
Aceasta este şi "intenţia" părţii americane, a precizat el, conchizând că "aliaţii nu trebuie să se spioneze între ei". 

×
Subiecte în articol: fracois hollande spionaj sua