x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande la ora adevărului: "Ne aflăm în faţa unei crize de o gravitate excepţională"

Francois Hollande la ora adevărului: "Ne aflăm în faţa unei crize de o gravitate excepţională"

31 Aug 2012   •   14:23
Francois Hollande la ora adevărului: "Ne aflăm în faţa unei crize de o gravitate excepţională"

Presedintele francez François Hollande a declarat vineri ca are "datoria" de a le "spune francezilor adevarul" si a recunoscut ca actuala criza economica este extrem de grava, de lunga durata si cuprinde toate tarile.

"Am datoria de a le spune francezilor adevarul. Ne aflam in fata unei crize de o gravitate exceptionala, a unei crize care dureaza de patru ani si care nu iarta niciuna din marile puteri economice, inclusiv pe cele emergente", a declarat seful statului francez intr-un discurs rostit la Chalons-en-Champagne, in estul tarii, conform AFP.

"Se inregistreaza o incetinire a cresterii economice, iar din cauza conditiilor climatice sau din motive speculative pretul materiilor prime, al cerealelor, dar si al petrolului continua sa creasca, a avertizat Hollande.

"Nu voi reveni asupra responsabilitatilor anterioare, la investitura din mai cunosteam situatia, nu judec trecutul, dar insist ca trebuie actionat imediat pentru a pregati viitorul tarii", a mai spus presedintele socialist, facand trimitere directa la politica predecesorului sau de dreapta, Nicolas Sarkozy.

Anterior, Palatul Elysee anuntase ca seful statului urmeaza sa pronunte un "important" discurs legat de actualul "context economic international".

Aflat pe val la alegerile prezidentiale din primavara acestui an in Franta, ceea ce i-a permis un succes relativ facil, Francois Hollande se confrunta in prezent cu o severa scadere de popularitate, in conditiile agravarii situatiei economice a tarii.

×
Subiecte în articol: presedinte franta criza francois hollande