x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande: "Sunt, înainte de toate, respectuos; francezii sunt cei care votează"

Francois Hollande: "Sunt, înainte de toate, respectuos; francezii sunt cei care votează"

de Agerpres    |    22 Apr 2012   •   10:41
Francois Hollande: "Sunt, înainte de toate, respectuos; francezii sunt cei care votează"

Socialistul francez Francois Hollande, favoritul alegerilor prezidentiale din Franta, a votat duminica in primul tur de scrutin in fieful sau din Tulle in Correze (centru), relateaza France Presse.

Hollande, deputat din partea Departamentului Correze, a luat sase buletine din zece inainte de a se retrage in cabina de vot.

'Sunt atent si angajat, dar, inainte de toate, respectuos; francezii sunt cei care voteaza. Ziua care a inceput va fi una lunga, este un moment important', a declarat el presei dupa ce si-a exprimat dreptul de vot, impreuna cu partenera sa, jurnalista Valerie Trierweiler.

Hollande a dat mana cu persoane prezente in sectia de votare, intre care si membri ai Consiliului municipal. Dupa-amiaza, el va merge la biroul Consiliului general, unde va avea o videoconferinta cu staff-ul de campanie reunit la cartierul general din Paris, in jurul orei 18.00.

Conform site-ului 20minutes.fr, incepand cu 18.30 militanti ai federatiei socialiste din Correze vor incepe sa se adune la Centrul cultural si sportiv unde se asteapta ca Hollande sa faca o declaratie la putin timp dupa 20.00, cand va avea loc inchiderea urnelor. Candidatul socialist urmeaza sa revina seara tarziu la Paris, unde, cel mai probabil, isi va petrece prima noapte de dupa alegeri la sediul Partidului Socialist din Solferino.

Favorit in sondaje cu o larga majoritate in al doilea tur de scrutin, cu 55% din optiunile de vot, Francois Hollande, 57 de ani, are sanse mari de a deveni primul presedinte de stanga dupa Francois Mitterand (1981-1995).

×