x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Ajutoarele umanitare trebuie să intre în Gaza fără obstacole

Macron: Ajutoarele umanitare trebuie să intre în Gaza fără obstacole

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   20:11
Macron: Ajutoarele umanitare trebuie să intre în Gaza fără obstacole
Sursa foto: Hepta

Președintele Franței, Emmanuel Macron și președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi s-au întâlnit, miercuri, la Cairo, pentru a discuta despre situația de criză din Gaza. Macron a anunțat că o navă a marinei franceze se îndreaptă cu ajutoare către Gaza, potrivit Reuters.

Macron a spus în cadrul conferinței de presă, alături de președintele egiptean, că este esențial ajutoarele ce conțin combustibil să ajungă la spitale, adăugând că o navă a marinei franceze va sosi în curând pentru a ajuta stocurile spitalelor din Gaza și că un avion va sosi în Egipt cu ajutoare cheie.

Macron a mai declarat că este necesar să se evite escaladarea regională în urma conflictului dintre Israel și Hamas, adăugând că o soluție cu două state este necesară pentru pacea din Orientul Mijlociu.

„Nu pentru că este o idee veche (o soluție cu două state) sau că este o idee învechită (n.r. soluția cu două state)”, a spus el.

Totodată, Abdel Fattah Al-Sisi susține că vrea să fie un garant al stabilității în Orientul Mijlociu și nu vrea să se amestece în războiul israeliano-palestinian.

Președintele egiptean a mai spus că „este foarte important ca atunci când ai acest tip de putere (n.r. referindu-se la puterea militară egipteană) să o folosești în mod rezonabil, înțelept și matur și să nu depășești și să nu-ți faci iluzii cu privire la propria putere”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: franta ajutoare gaza