x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa cere Israelului să elibereze un terorist palestinian

Franţa cere Israelului să elibereze un terorist palestinian

06 Aug 2009   •   00:00

Şeful Consiliului pentru Securitatea Naţională a Israelului, Uzi Arad, studiază o cerere a Franţei de eliberare a teroristului Slah Hamouri. Deţinător al cetăţeniei franceze, Hamouri a pus la cale un atentat împotriva rabinului Ovadia Yossef, în urmă cu 4 ani.



Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozyi, i-a transmis, din partea familiei teroristului care deţine cetăţenia franceză, cererea de eliberare premierului israelian Benjamin Netanyahu. Citând surse oficiale israeliene, Vocea Israelului subliniază joi că nu este vorba de o primă cerere în acest sens. În urmă cu 10 luni, ministrul francez de externe Bernard Kouchner i-a transmis o scrisoare în acest sens ministrului israelian de externe din acea vreme, Tzipi Livni. Cererea a fost studiată, dar MAE israelian nu a transmis niciun răspuns şefului diplomaţiei franceze.

În paralel cu cererea adresată de Nicolas Sarkozy premierului Netanyahu, şi ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a primit o cerere asemănătoare. Vocea Israelului exprimă îndoieli în legătură cu satisfacerea cererii prezidenţiale franceze, subliniind că nu există niciun temei pentru a se compara o asemenea cerere cu cererea de eliberare a soldatului israelian Gilad Shalit, răpit în urmă cu 3 ani de organizaţia Hamas din Fâşia Gaza

×
Subiecte în articol: externe