x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța gonește mii de oameni ai străzii din Paris înainte de Jocurile Olimpice. Migranții, duși în alte regiuni

Franța gonește mii de oameni ai străzii din Paris înainte de Jocurile Olimpice. Migranții, duși în alte regiuni

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   22:50
Franța gonește mii de oameni ai străzii din Paris înainte de Jocurile Olimpice. Migranții, duși în alte regiuni
Sursa foto: Hepta

Persoanele fără adăpost care locuiesc în Paris vor fi încurajate să plece în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice și Paralimpice de anul viitor din capitala Franței, relatează insidethegames. Guvernul francez dorește ca mii de persoane să se mute în regiunea Île-de-France.

Aproape 5.000 de camere de hotel ar fi folosite în prezent pentru cazări de urgență, proprietarii dorind să le folosească în schimb pentru afluxul de vizitatori ai Parisului 2024.

De asemenea, Franța urmează să găzduiască anul acesta Cupa Mondială de rugby în septembrie și octombrie.

A fost înaintată o propunere de înființare a unor "facilități de cazare regionale temporare" în toate regiunile Franței, cu excepția regiunilor Hauts-de-France și Corsica.

Oamenii vor fi apoi direcționați către o nouă regiune și vor fi cazați în locuințe "corespunzătoare situației lor".

Problema îi privește în principal pe migranți, unii dintre ei trăind pe stradă sau în tabere.

Dar planul s-a dovedit controversat, Eric Constantin, șeful Fundației Abbé Pierre din Île-de-France, sugerând că "soluții demne și decente" ar fi greu de găsit.

"A vrut guvernul să se asigure că nu vor mai exista tabere înainte ca milioane de oameni să ajungă în Franța?", a spus el.

Bruz, în Bretania, a fost destinat unui centru de cazare, dar primarul său, Philippe Salmon, a declarat că se opune acestei idei.

"Nu suntem în favoarea instalării unui astfel de complex în comuna noastră, în aceste condiții pe care le considerăm nedemne", a spus el.

Guvernul a estimat o scădere a capacității hoteliere disponibile pentru găzduirea persoanelor fără adăpost "cu 3.000 - 4.000 de locuri" din cauza marilor evenimente sportive.

Hadrien Clouet, din partea partidului de stânga Franța neînduplecată, a acuzat Guvernul că adoptă "metoda tuturor regimurilor autoritare și îi mută cu forța pe cei fără adăpost pentru a-i ascunde de ochii celor care vor participa la Jocurile Olimpice din 2024".

Șeful organizației de caritate pentru persoanele fără adăpost, Federația pentru Muncitori Solidari, Pascal Brice, a declarat că scoaterea oamenilor de pe străzi și asigurarea unor condiții mai bune în toată Franța ar putea fi bună în teorie.

El a spus că există pericolul de a "urca oamenii în autobuze" și apoi de a uita de ei.

"Vor pune ei resursele necesare?", a adăugat el pentru France 24.

Persoanele fără adăpost ar fi fost mutate înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 și Rio 2016.

În China, oamenii ar fi fost trimiși înapoi în regiunile lor de origine, în timp ce militanții brazilieni au declarat că persoanele fără adăpost au fost forțate să părăsească zonele turistice în toiul nopții.

Crearea de tabere pentru migranți și alte persoane a fost un subiect emoționant în Franța.

La începutul acestei luni, primarul din Saint-Brevin-les-Pins a demisionat după ce a sprijinit planurile pentru un centru pentru migranți în zonă.

Yannick Morez fusese ținta unor amenințări cu moartea și a unui atac incendiar asupra locuinței sale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta migranti paris jocuri olimpice