x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiect controversat: Franța intenționează să înăsprească legea imigrației

Proiect controversat: Franța intenționează să înăsprească legea imigrației

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   07:00
Proiect controversat: Franța intenționează să înăsprească legea imigrației
Sursa foto: Hepta

Guvernul francez anunță că va promova o lege controversată a imigrației „în următoarele ore”, în ciuda faptului că multe dintre măsuri au fost respinse de specialiștii din Consiliul Constituțional, potrivit BBC.

Majoritatea măsurilor respinse de Consiliul Constituțional al Franței, format din nouă membri, au fost adăugate la proiectul de lege ca urmare a presiunii politicienilor de dreapta și de extremă dreapta.

Printre prevederile noii legi este cea prin care străinii ar putea fi deportați dacă au condamnări penale deși stau în mod legal în Franța.

De asemenea, persoanele care au venit în Franța înainte de împlinirea vârstei de 13 ani și cei care au locuit în Franța mai mult de 20 de ani ar putea fi expulzați dacă primesc pedepse substanțiale de închisoare și sunt considerați a fi o „amenințare gravă la adresa ordinii publice”.

Detaliile privind aplicarea legii vor fi oferite vineri, a spus ministrul de Interne, Gérald Darmanin. Din februarie sau martie, fiecare prefect trebuie să decidă ce infractori ar trebui expulzați, a precizat ministrul francez.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: franta lege imigratie